Ételkészítési tanfolyamok (vegán)

2004 augusztusában váltottam át először vegetáriánus, egy év múlva vegán, majd két évig nyers vegán étrendre, mely után egy nem nevesíthető táplálkozási stílusra tértem át: zömében növényi étrend, melyben évszaktól függően több vagy kevesebb a nyers étel aránya, illetve a glutén mennyisége. A korrektség kedvéért leírom őszintén: fogyasztok némi tejterméket (kevés vajat, még kevesebb sajtot), tojást, ha a szervezetem megkívánja (félévente, évente), kevés mézet, illetve alkalmanként halat is (hazai halat, de van úgy, hogy egy évig sem érzem szükségét). És igen, néha némi teljesen hétköznapi csokoládé, fagylalt, sütemény, sőt alkohol is belefér, teljesen tudatosan!

Miért tartok mégis vegán ételkészítési tanfolyamokat? Mert ez a táplálkozási irányzat áll legközelebb hozzám, és véleményem szerint mind ökológiai, mind fenntarthatósági, mind egészségügyi és nem utolsósorban etikai szempontok figyelembe vételével ez kell, hogy a gerince legyen az étrendünknek. Mivel az élet sem pusztán fehér vagy fekete, számtalan átmenet létezik, így az étrend tetszés szerint kiegészíthető bármilyen -csekély mennyiségű- állati termékkel, ha valaki ennek (akár fiziológiásan, akár pszichésen, szociális, kulturális okokból stb.) szükségét érzi. Véleményem szerint sem elítélni, sem megítélni nem szabad senkit étrendje alapján, kérlek, ezt tartsd szem előtt Te is:

Ne ítélj, hogy ne ítéltess!

Részletek:

Ami a közös a tanfolyamokban: szezonális, főleg hazai alapanyagokon van a hangsúly. Az egyszerű konyhatechnológiák híve vagyok, azt kívánom átadni, hogy viszonylag olcsó, könnyen hozzáférhető, főleg hazai alapanyagokból is lehet étvágygerjesztő, ízletes és teljes értékű ételeket készíteni.

Helyszín: van egy tágas konyhád? Vannak barátaid, családod, kollégáid, edzéstársaid, akikkel megosztanád az élményt és a közös ételkészítés és étkezés örömét? Hívd össze őket, és főzőcskézzetek közösen! Otthonodba házhoz megyek.

A menetrend így néz ki: először is egyeztetünk az ételsorral kapcsolatban (allergia, intolerancia, renelkezésre álló eszközök stb). Ezt követően küldök egy bevásárlólistát, amely alapján könnyen beszerezheted az alapanyagokat. Az egyeztetett időpontban megjelenek a helyszínen, elmondom, mit készítünk, milyen alapanyagokból, majd vezényletemmel hozzálátunk az ételek/menüsor elkészítéséhez. Az ételkészítés során rengeteg konyhai tippet, trükköt és élettani tudnivalót megosztok a résztvevőkkel. Az aktív részvétel és jókedv garantált! Ezt követően már csak az ételek elfogyasztása van hátra.

A szolgáltatás díja:

A főzőtanfolyamok díja egyedi árazású. Kérd személyre szabott árajánlatomat!