BEMUTATKOZÁS

Ki vagyok?

Mérnöktanár, életmód tanácsadó, vegán séf.
Spirituálisan racionális (vagy racionálisan spirituális..?) gondolkodó.
Szeretem a szépet, a jót, a tisztát, az igazat, az egyszerűt.
Állandóan rácsodálkozom a világra; szeretném megérteni, miközben elfogadom, hogy ez teljességgel lehetetlen.
Megoldásokat keresek.
Kereséseim eredményeit örömmel osztom meg azokkal, akik megtisztelnek érdeklődésükkel.
Közben ismerkedem magammal, próbálok változni, alkalmazkodni.
​Fenntartom magamnak a jogot, hogy nézeteimet megváltoztathassam.

Az elmúlt másfél évtizedben sok mindennel foglalkoztam a mindenkori munkám mellett.

Számos előadást tartottam különböző helyeken (Gyermek- és Ifjúsági Központ, Sopron; Liszt Ferenc Művelődési Központ, Sopron; több soproni gimnázium és szakközépiskola, Vegetáriánus Fesztivál, Budapest stb.) életmód, fenntarthatóság témában. Most lesz harmadik éve, hogy a Pedagógusok Soproni Művelődési Házában az Életmód Klubot vezetem, ahol szintén vetített előadásokat tartok, melyek végén lehetőség nyílik beszélgetésre, eszmecserére. Az előadások közül több megtekinthető itt:

Életmód Klub – előadásaim

Két éven keresztül vezettem a vitalboy blogot, melyen rengeteg receptet és életmód tanácsot osztottam meg követőimmel.
Részt vettem az Ökocsoda projektben, ahol a fenntartható táplálkozás elterjesztése volt a cél, valamint a Göcseji Természetvédelmi Alapítvány által szervezett Nyitott kertek projektjében, melynek keretében elkészítettem a Gyümölcsész konyha című kiadványt.

Ökocsoda Alapítvány

Gyümölcsész Konyha – olvasható

Három éven keresztül életmód tanácsadója és cikkírója voltam a kéthavonta megjelenő Ízek és Érzések magazinnak, és több cikkem megjelent a házipatika.com-on, ahonnét más oldalak is átvették azokat.

Házipatika cikkeim

Több főzőtanfolyamot is tartottam Sopronban, ahol a résztvevőket megismertettem a vegán konyha alapjaival, továbbá élettani hátterekkel is elláttam őket.
Többedmagammal vezettem életmód táborokat, illetve elvonulást Sopronban, Fertőújlakon és Velemben, továbbá vendégelőadója voltam más életmód táboroknak.
Tartottam ételbemutatókat, főleg Sopronban (de Budapesten, Vas, Zala és Tolna megyében is), iskolanapokon, egészségnapokon, fesztiválokon, ahol az egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült ételeken volt a hangsúly.

Most, 2018 őszén úgy gondoltam, itt az ideje, hogy mindezen tevékenységeket egy csokorba szedve szolgáltatásként nyissak az érdeklődő közönség felé.

Horváth-Szováti György
Okl. mérnöktanár, életmód-tanácsadó terapeuta, vegán séf

Sopron, 2018.