Medi-túra (erdei sétával kombinált meditáció)

Napi 8-10 km lendületes séta nőknek, 10-12 km férfiaknak: ennyi volna a szükséges és elégséges mozgásmennyiség az ember számára. No, nem futópadon, hanem lehetőség szerint kint a természetben, de legalábbis a szabadban! Az erdei séta testet-lelket gyógyító hatásáról egyre-másra jelennek meg tanulmányok.

Szeretek kint időzni az erdőben, tizenéves koromtól fogva járom az erdei ösvényeket (gyalog, botokkal, futva, két keréken). Néhány éve kezdtem el napi rendszerességgel meditálni, vagy legalábbis megpróbálni. Néha még sikerül is! 🙂
Előszeretettel kapcsolom össze az erdei sétát vagy a nordic walkingot meditációval. Ez kétféleképp lehetséges: vagy a nordic walking közbeni sétáló meditációval, vagy a sétát megszakítva, egy arra alkalmas helyen, ülő meditációval.

 

Részletek

A Medi-túra gyógyító, testet-lelket feltöltő hatású tevékenység. Szívből ajánlom mindazoknak, akik a túlhajszolt élettempóból szeretnének kizökkenni, feltöltődni. Lehet nordic walking botokkal menni, vagy anélkül. Maximum 12 fős csoportoknak illetve egyéni jelentkezőknek is tartok Medi-túrát (utóbbi esetben tudok nordic walking botot is biztosítani). A túra közben igény szerint életmód tanácsadóként is funkcionálok!

Az Erdőfürdő (Sinrin Joku) japán eredetű kinti tevékenység, melynek legfontosabb ismérve, hogy az összes érzékszervet bevonva tapasztalja meg a résztvevő a természet közelségét, esetenként az eggyé válás megtapasztalásával. Menettempója kényelmesebb, hossza rövidebb, de minimum 2-3, maximum 5-6 km, időtartama 2-2,5 óra, és gyakrabban állunk meg, mint a Medi-túra esetén. Mivel a beszélgetés megzavarja a ráhangolódást, az Erdőfürdő alatt csendben járunk az erdőben, és mobiltelefonjainkat is kikapcsoljuk. Az Erdőfürdő kevésbé fitt érdeklődőknek is ajánlott, bár a Medi-túra sem sokkal nehezebb. Természetesen az Erdőfürdő keretei közé is be lehet illeszteni a meditációt. Erdőfürdőt csak csoportok részére tartok.

A szolgáltatás díja

Az egyéni, nordic walkingos Medi-túra díja 6000,- Ft/alkalom (kb. 2,5-3 óra) a csoportos Medi-túra és az Erdőfürdő (mindkettő 5-6 főtől) részvételi díja nincs megszabva, adomány jelleggel működik –annyit adsz érte, amennyit jónak látsz.