AKTUÁLIS

Élettájoló
Élettájoló
Szeretettel ajánlom figyelmedbe az alábbi interjút Jordán Ferenc hálózatkutató biológussal. Csak, hogy egy objektív, épkézláb, racionális és mégis emberi megnyilatkozást is hallhass a jelenlegi vírusos helyzetről.

Alig 40 perc; míg rendet raksz, elmosogatsz, kiteregetsz stb. otthon, meghallgathatod! 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=Jve4CEKVcSE&t=10s

A YouTube ismertetője:

Jordán Ferenc hálózatkutató biológus már 2019-ben megjósolta, hogy a mostani világjárványhoz hasonló veszély bármikor utolérheti a globalizált társadalmunkat. A sajnálatos beteljesülés óta egyik interjút adja a másik után.

Nemrég „Ördögi jóslatok” címmel jelent meg egy kötete, amelyben sodró lendülettel fejti ki gondolatait. Mi a gond a trópusokon fogyasztott bozóthússal vagy a nagy nemzetközi repterekkel? Miért veszélyes celebekkel érintkezni, és miért nem lépnek fel a veszélyekkel szemben hatékonyabban a politikusok? „Okosan” szeretjük-e a természetet, és ha nem, mit gondolhatnánk át a jövőben? Na és mit keres Mézga Géza Ausztráliában?

A sok kis önálló fejezet mozaikjából álló esszé nem nélkülözi a fekete humort sem – erre már a címéből is következtethetünk. A könnyed és karcos stílus mögött azonban megoldásokkal is szolgál: a világ bár bonyolult, egyre inkább értjük az összetettségét.

A könyv kapcsán Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója beszélget a szerzővel.
Élettájoló
Élettájoló
Alig várom már, hogy olvashassam!!!

Az idei év számomra nem csupán a covidról lesz emlékezetes.
Még év elején került a kezembe Horváth Balázs: A beteg bolygó, továbbá tavasszal az Erkölcs és civilizáció című munkája.

A két könyv után már sosem fogok úgy gondolni számos, jelenlegi civilizációnkat meghatározó intézményre, szokásra, eszmére, mint azelőtt. Ugyanakkor hatalmas felszabadulást is éltem meg általuk!
Igazi piros tablettás könyvek.

A trilógia harmadik része minden bizonnyal méltó lesz az előző két kötethez. Figyelemreméltó, hogy Beer Miklós volt esztergomi püspök és Bagdy Emőke előszavával jelenik meg.

Szeretettel ajánlom figyelmedbe!

https://www.typotex.hu/book/11006/horvath_balazs_a_fenntarthatosag_pszichologiaja
Élettájoló
Élettájoló
Szerintem a legfontosabb mondat az Újszövetségből. Vasárnapra szeretettel!
Élettájoló
Élettájoló
Alighanem az egyik legfontosabb részlet az Újszövetségből. Mondhatni, gyakorlati útmutató egy jól működő, méltányos, és kevésbé egyenlőtlen társadalomhoz. Meggyőződésem, hogy ha végre komolyan vennénk ezeket a tanításokat, nem itt tartana a világ, illetve, tán jobb, boldogabb hely is lehetne. Szeretettel ajánlom figyelmedbe vallási hovatartozásodtól, hitedtől függetlenül.
Élettájoló
Élettájoló
Legújabb videóm arról, hogy vedd észre a jót a látszólag rosszban.
Mindössze 4 perc! 😀
Ajánlom szeretettel!
https://youtu.be/lvRrf9EACVs
Élettájoló
Élettájoló
Egy kicsi a léleknek! 🙂 Az alábbi, kevéssé ismert Republic-nótával kívánok Neked az elkövetkezendő időszakra sok kitartást!

"...Ha elbújt a hűtlen nap
Zsákba rakták mind a fényt,
Majd világítunk lélekkel
Aranysárga fényével
Aranysárga fényével."

(dalszöveg: Tóth Zoltán; énekli: Bódi László, Cipő)
https://www.youtube.com/watch?v=B2DMqwyhw3c
Élettájoló
Republic - Aranysárga fényével
Só és cukor (2000) c. albumról. Írta: Tóth Zoltán Megvásárolható: http://www.polc.hu/zene/so_es_cukor_cd/267169/
youtube.com

Kérdésed van? Írj!

Ha bármelyik szolgáltatásom felkeltette érdeklődésed, kérdéseid vannak velük kapcsolatban, akkor kérlek, kérdezz bátran!