Növényi konyha elvonulásokon

Szeretek főzni, ételeket készíteni. Sok szeretettel, gondossággal, és mérnöki precizitással. Volt vendéglátó egységem, és főztem néhány tucat emberre éveken át, nem akarok már csak ennek élni. Viszont hiányzik ez a jellegű kreatív munka is, így alkalmanként örömmel elvállalom különböző elvonulások vegán/növényi konyháját is. Ahol kifejezetten növényi étrendre van igény, oda boldogan megyek.

Egy elvonuláson meghatározó, hogy milyen ételeket fogyasztanak a résztvevők: rendkívül fontos, hogy a fizikai táplálék a szellemi táplálékkal egységet alkosson. Az étkezések szabják meg a programok menetét, ezek adnak neki ritmikát. Fontos, hogy olyan ételek szerepeljenek a menüben, melyek harmóniában vannak az elvonulásnak megfelelő aktivitással, tevékenységgel. Nem túl kalóriadús, könnyen emészthető, mégis tápláló, mely lehetővé teszi a minőségi szellemi munkát. A jól kivitelezett, teljes értékű, változatos és ízletes növényi menü ezt messzemenőleg szolgálja.

18 év növényi konyhás tapasztalattal a hátam mögött csak kiváló minőséget vagyok hajlandó kiadni kezeim közül. 

 

Részletek

 

A menetrend így néz ki: a minőségi munka feltétele, hogy jól felszerelt konyha álljon rendelkezésre. Ha ez adott, akkor egyeztetünk a menüvel kapcsolatban (allergia, intolerancia, rendelkezésre álló eszközök stb.). Ez minden esetben szezonális, és főleg hazai alapanyagokra fókuszál. Az alapanyagok beszerzése megbeszélés kérdése. Igyekszem úgy összeállítani a menüt, hogy mind a hagyományosan étkezők, mind a növényi konyha hívei számára is élvezetes legyen. Az első főzős nap előtt a helyszínre utazom, előkészülök, és következő naptól az elvonulás rendjének megfelelő időpontokban kiszolgálom a vendégeket.

A szolgáltatás díja

 

Az elvonulások konyhai díja egyedi árazású. Kérd személyre szabott árajánlatomat!

Rólam mondták

Hantos Kolos
mentálhigiénés tanácsadó, meditációtanár

“Gyurival egy hatnapos mindfulness-elvonuláson találkoztam, ahol csoportunk szakácsának szerepét vállalta magára. Ez éppen akkoriban történt, amikor egészségem megőrzése érdekében étkezési szokásaim újragondolásában voltam. Tudtam, hogy az elvonuláson vegán menü lesz – és őszintén szólva elég szkeptikus voltam ezzel a dologgal. Nem mintha nem gondoltam volna, hogy ez jót fog tenni a szervezetemnek, de inkább úgy voltam vele, hogy ez egy nehézség, ami az egésszel együtt jár. Mindenféle ízetlen főtt zöldséget vízionáltam, meg indokolatlan mennyiségű párolt rizst. Ehhez képest az ominózus napok alapvetően és tartósan megváltoztatták az ízlésemet és a táplálkozási szokásaimat. Ezeket a sorokat írva is összefut a nyál a számban, ha Gyuri menüjére gondolok! Az étkezések egy gasztrokulturális világjárást jelentettek, alkalomról-alkalomra izgatottan vártam a következő kreatív alkotását. Elképesztő vizuális tapasztalás és ízélmény! Mindez okosan, tudatosan felépítve: a tápanyagok hatásainak, napon belüli eloszlásának, időzítésének alapos ismeretében. Úgy lehettem energikus és könnyű, hogy közben egy pillanatig nem voltam éhes, egyszerűen azt éreztem, hogy talán sosem voltam fizikailag ennyire rendben.”

Koller Eszter
író

“Egy csendes elvonulás keretében találkoztam Gyurival. Nehézkesen megy nekem az evés, ezért alapvetően kásákat tudtam enni. Viszont Gyuri a legfinomabb kásákat készítette, és a tábor végén, mikor megtörtük a csendet, akkor készségesen elmondta, hogy mitől lesz finom a kása, és hogy érdemes csinálni. Tartott egy fél órás prezentációt, a táborban készített ételeiről, illetve az egészséges táplálkozás alapjairól. Illetve utólag küldött nekünk egy kis füzetet, amiben ezek mind le voltak írva, receptötletekkel kiegészítve. Igazán hasznosnak tarottam, hogy ezeket mind megosztotta velünk, és azóta is alkalmazom több tanácsát.”

Barta András
mindfulness-tanár, -szupervizor, tanárképző tréner és addiktológiai konzultáns

“Gyuri a 2023. aug. 7-től 12-ig Farkaskútvölgyben tartott csöndes mindfulness-elvonulásunkon főzött nekünk. Két dologban támogatott minket a leginkább. Először is, nemcsak kifejezetten ízletes és tápláló ételeket kaptunk tőle, de a változatosságra is mindig volt gondja. A másik dolog pedig, amiért nagyon támogató volt vele együtt dolgozni, az a barátságos rugalmassága: egyszerűen nem volt olyan igény, kérés, ételprobléma, amit ne akart volna megoldani, még ha ez plusz munkát jelentett is neki, és mivel bizonyos életérzékenységek csak menet közben derültek ki, ez a flexibiltás nagy segítség volt az egész tábornak. Mindent elmond az ételek népszerűségéről, hogy a tábor végén mennyi résztvevő érdeklődött a receptek iránt – Gyuri pedig nagyon szívesen osztja meg másokkal is a tudását, igazi kommunikátor.”