Legutóbbi bejegyzések

“A sport azoknak való, akik nem elég intelligensek a heverészéshez.”

Az előbb hallottam ezt a nyilvánvalóan poénnak szánt mondatot egy rádióműsorban, de mégis megragadt bennem. Tényleg, igaza van. Minek is sportolni?

Tudod, mit mondok neked?

Ne sportolj!!!

Nem kell versenyekre járnod, maratont futnod, pláne teljesíteni az iron mant. Nem kell a kockás has, vagy a dagadó bicepsz! De igenis hagyd abba az időrabló görgetést, csukd be a notidat egy időre, emeld fel a feneked a székből, vegyél fel valami kényelmes ruhát, cipőt, és irány ki a szabadba sétálni egyet, fél-egy órát! Esetleg kocoghatsz is, ha úgy gondolod (eleinte csak a séta közben, próbaképp), vagy kipróbálhatod a nordic walkingot, ezekre Sopronban teljes mértékben adott a lehetőség! Előveheted a régóta a társasház közös tárolójában porosodó, jobb sorsra érdemes bringádat: egy kis pumpálás, porletörlés, láncolajozás, esetleg fék- és váltóbeállítás (a kerékpáros szervizekben pár ezer forintos tétel), és már tekerhetsz is – megfelelő öltözetben akár télen is, a Fehér úti tóig, végig aszfalton – vagy tovább!

Túl hideg van? Csak sötétben van szabadidőd és nem szívesen mozdulnál ki a szabadba? Próbáld ki a jógát, tai-chit, vagy menj el bármilyen tornára, ami közel van hozzád, mind lokálisan, mind testhezállóságban!

Ha ez se megy, akkor legalább szállj ki a kocsidból, tedd meg gyalog azt a fránya 400 métert a belvárosban, vagy szállj le a buszról egy-két megállóval előbb, sétálj fel a negyedikre legalább egyszer egy nap a lift helyett, és használj bevásárlókocsi helyett kosarat (így ráadásul felesleges vackokat sem fogsz vásárolni).

Vagy végezz reggeli tornát, esti tornát, mindegy. Ez tényleg csak öt perc, ami egy héten már több mint fél óra, és kiteszi a minimálisan ajánlott testmozgásra szánt idő egyharmadát.

Értékesnek tartod magad?

Akkor ennyit legalább tegyél meg egészségedért, önmagadért!

Hajrá 2019!