AKTUÁLIS

Élettájoló
Élettájoló
"Az erőszakmentes tiltakozások sikeressége kétszer valószínűbb, mint az erőszakos konfliktusoké. Amikor a békés tiltakozásokban a lakosság 3,5% folyamatosan részt vett, a célt mindig elérték."
https://climenews.com/nyilt-level-az-emberisegnek-allitsuk-meg-a-klimavaltozast

A minap olvastam el a Climenews.com oldalán a belinkelt cikket, és felettébb megmozgatta fantáziámat.
Azt már több helyen is olvastam, hogy a paradigmaváltáshoz (hogy egy régi, bevett hiedelemrendszer korszerűbbre cseréléséhez, azaz a gondolkozás megváltoztatásához) a lakosság 15%-a szükséges (ennyien fogadjanak el új alapeszméket - innét fogva már robbanásszerűen terjed el az új paradigma, pl: a Föld kering a Nap körül és nem fordítva), de ezen a 3,5%-on nagyon meglepődtem.

Ez nem is olyan elérhetetlen cél! Magyarországon nagyjából 300 ezer emberre van szükség, akik másképpen gondolkodnak, mint a fősodor. Sopronra vetítve nagyjából 4000 ember, ha a nemhivatalos lakosságlétszámot (110-120ezer fő) vesszük alapul. Ha ennyit sikerül mozgósítani, van esély a klímaváltozás fékezésére, illetve a helyzet súlyosbodásának mérséklésére.

Leszünk vajon ennyien..? Lehetünk ennyien?
Legyünk ennyien!
Élettájoló
ÉlettájolóÉlettájoló megosztott egy bejegyzést.
Életemben először vehettem részt egy lánybúcsún, ahol három generáció hölgykoszorújában adhattam át tudásomból valamicskét.
A vegán főzőcske jól sikerült, hála a lelkes csapatnak! 🙂
Élettájoló
ÉlettájolóÉlettájoló megosztott egy bejegyzést.
Rövid, velős videó. A jelenlegi gazdasági rendszer minél hamarabbi megváltoztatására hívja fel a figyelmet.
Hívta fel, tavaly októberben.
Augusztus 31-én Sopronban én is felszólalok majd egy témába vágó demonstráción.
Részletek hamarosan!
Élettájoló
Élettájoló
Tanmese
Mindennemű hasonlóság a véletlen műve!

"Egy hatalmas kondér esővízzel töltve áll egy elhagyott táborhelyen az ottfelejtett palackos gáztűzhelyen. Néhány béka észreveszi a szúnyoglárváktól hemzsegő kitűnő élőhelyet, s beköltözik a kondérba. A kivételes képességű kétéltűek a szúnyogok iparszerű tenyésztésével prosperáló gazdaságot, növekvő békapopulációt teremtenek.

Egy különösen értelmes, Prométeusz nevű béka felfedezi, hogy a gáztűzhelyen ott a gyufa, s a gázcsapot kinyitva meggyújtja a lángot. A langyosodó vízben minden sokkal nagyszerűbb. Több szúnyog, több béka, gyorsabb növekedés.

Az egyik aggódó béka számításokat végez a szúnyogok és a békák várható gyarapodásával kapcsolatban. Kedvezőtlen jóslatai nem válnak be. Némelyik zöldebb színű béka mégis nyugtalankodik, de a többiek rendreutasítják a renitenskedőt."

Bővebben:
https://climenews.com/vida-gabor-helyunk-a-bioszferaban?fbclid=IwAR3FoUodJ2TFM0CSxEpUdXgpPRFs64P6YKaZ5ERwAzMpOYb8r0Qz2aqJgfc
Élettájoló
ÉlettájolóÉlettájoló megosztott egy bejegyzést.
Én is csak most kezdtem el nézni, látatlanban ajánlom mindenkinek, akit érdekel, hogyan lehet valamelyest hozzájárulni a klímaváltozás enyhítéséhez (vagy legalább mit is lehetne csinálni az ügy érdekében).
Élettájoló
Élettájoló
Egy kis móka 🙂
Japán srácok kóstolnak magyar snackeket, édességeket, egyéb élelmiszereket.
Soproni IPA-val indítanak, de van Túró Rudi, Pilóta keksz és Negró is! 🙂
8.55-nél látható az igazi gasztokultúra: a vegetás rizstészta, melyet élvezettel fogyasztanak!
Jó szórakozást! 😀
https://www.youtube.com/watch?v=pJincC-aQ5c&fbclid=IwAR2kHTjFJ0Yw6rGW1TceaQj3UtXJ9TVqKql_vyX6H0tKhRBSR4gPESgnvPE
Élettájoló
Japanese Guys Try Hungarian Snacks & Food
Subscribe! http://goo.gl/18SB8p Support us on Patreon https://www.patreon.com/tabieats Check out our new Merch! More coming soon! https://teespring.com/store...
youtube.com

Kérdésed van? Írj!

Ha bármelyik szolgáltatásom felkeltette érdeklődésed, kérdéseid vannak velük kapcsolatban, akkor kérlek, kérdezz bátran!