Ételbemutatók, kóstolók (vegán)

Enni a legtöbben szeretünk. Életmód-rendezvények, egészségnapok, iskolanapok, egyéb rendezvények üde színfoltja az ételbemutatós, vagy -kóstolós program! A legtöbb ember ilyenkor találkozik először vegán ételekkel, és idegenkedését könnyűszerrel le lehet győzni az ízléses és étvágygerjesztő falatokkal. A gyerekek körében kifejezetten népszerű pl. a Shrek-koktél! Ha váltani nem is fognak, mindenesetre megtapasztalják, hogy van élet (és húsmentes étel) a rántott sajton túl is, ezáltal nyitottabbá válnak az új, egészségesebb ételek befogadására, elfogadására.

Részletek

Az ételbemutatók általában úgy zajlanak, hogy a megkeresés után előzetes egyeztetéssel átküldök egy menüsort a Szervezőknek, amit majd elkészítek a közönség láttára. Ha ez tetszik, akkor az esetleges módosítások után a hozzávalókról egy bevásárlólistát is küldök.
A helyszínen a szükséges konyhai felszereléseket és az infrastruktúrát az alapanyagokkal együtt a Szervezők biztosítják. Néhány eszközt magammal viszek. A helyszínen elrendezem az alapanyagokat, majd szép sorban elkészítem az ételeket, adott esetben a résztvevők segítségével.
Az ételkészítés közben beszélek a konyhai trükkökről, illetve az ételek élettani hatásairól. Kérésre a receptekről kis füzetet állítok össze PDF formátumban, melyet a résztvevők megkaphatnak. A nyomtatás a Szervezők feladata. A konyhai munka utáni eltakarítás, mosogatás szintén.

A szolgáltatás díja

Az ételbemutató díja megegyezés szerint alakul, az elkészítendő ételek mennyiségének, a résztvevők számának függvényében. Az útiköltség ezen felül térítendő.