Aktívan Fittülök Élettájoló Mentorprogram

Jómagam a mérnöki és mérnöktanári diplomáim megszerzése és a szakmában töltött néhány év után életmód tanácsadó terapeutaként végeztem Szombathelyen, de harminc évesen nem gondoltam volna, hogy elég hiteles lehetnék a szakmában. Most, 44 múltán, már lassan kezdem érezni, hogy összegyűlt kellő mennyiségű tapasztalat, amivel lehet már mit kezdeni. Elsősorban a harmincöt-negyvenöt év közti, ülőmunkát végző elfoglalt férfitársaimat szólítom meg, akiknek fiziológiájával a legaktuálisabban képben vagyok.

Tudom, mennyire elfoglalt és leterhelt ez a korosztály, nyakukban a család vagy épp a vállalkozásuk, a hivatásuk, esetleg mindegyik – épp ezért legtöbbször nagyon nehéz nekik életmódot váltani. A szakmájukban lehet, hogy kiemelkedően teljesítenek, vagy a családjukkal vannak elfoglalva (nagyon helyesen), de éppen ezért nem jut/jutott már idő saját maguk karbantartására, illetve az ehhez való tudás megszerzésére. Nem feltétlenül akarnak már Adonisszá válni, „csak” fittebbek szeretnének lenni, hogy még ütőképesen tudják elkísérni gyermekeiket önállósodásukig, illetve képesek legyenek még felelősségteljesen gyermeket vállalni, amennyiben szeretnének, és már családos társaikhoz hasonlóan a kirepülésükig biztos támaszai lehessenek gyermekeiknek. Fókuszomban vannak még a családot már nem tervező negyvenesek is, akiknek különösen nem mindegy, mennyire lesznek fittek idősebb korukra.

Programomban életmód-szokásokat alakítunk ki, melyeket a mindennapjaink rutinjává tesszük, észrevétlenül csempészve bele a mozgásprogramot a mindennapokba, lépésről lépésre haladva a folyamatosság, fokozatosság és rendszeresség elvének figyelembe vételével.

A program része a mozgási rutinon kívül az egyén életritmusához szabott táplálkozási minta kialakítása, de egyéb egészségszokások, köztük a napi (nem túl hosszú) meditáció és a minél több természetben töltött idő is hangsúlyos teret kapnak. Mindezt úgy, hogy minél kisebb ökológiai lábnyommal érjük el a kívánt változást, mivel szívügyem a fenntartható életmód.

   

  Neked találtam ki Mentorprogramomat, ha:

  • 35-45 éves/home office-ban dolgozó/ülőmunkát végző férfi vagy
  • beláttad, hogy eddigi életviteleddel nem garantált az egészségben eltöltött hátralévő éveidnek száma
  • van már gyereked, vagy tervezel, és felelős, ütőképes családfővé kívánsz válni
  • szeretnél kiegyensúlyozott, jól strukturált, életszerű napirendet kialakítani 
  • tudod, hogy fizikailag fejlődnöd kéne, de a konditermek világa nem neked való
  • nagyon elfoglalt vagy, és nem tudod, hogyan illeszthetnél be napi szinten testmozgást a napjaidba
  • fogékony vagy a növényi táplálkozás iránt (nyugi, nem kell vegánná válnod!)
  • eltökélt vagy, hogy ezt a három hónapot tűzön-vízen át teljesíted!

   

  NEM neked való a Mentorprogram, ha:

  • számottevően kívül esel a fenti életkor tartományból (+-5 év belefér)
  • kampányszerűen akarsz sokat fogyni/izmosodni
  • nem érzed magad felelősnek saját egészségedért
  • nem vagy képes változtatni jelenlegi étkezési szokásaidon
  • nem tudsz időt szakítani a konzultációkhoz és a feladatok elvégzéséhez
  • nem vagy nyitott berögzött szokásaid megváltoztatására. 

  HA a fentiek után úgy látod, hogy az előbbi csoportba tartozol, DE

  • nem tudod, hogyan kezdj hozzá,
  • eltévedtél a táplálkozási irányzatok útvesztőjében,
  • nem segített a mindenre gyógyírt ígérő csodatermék,
  • úgy érzed, túlzsúfolt napjaidba nem tudod beilleszteni a minimális testmozgást sem – pedig egyrészt tudod jól, hogy kéne, másrészt meg be lehet,
  • nem csupán fizikálisan, de mentálisan is jobb egészséget szeretnél magadnak, biztonságot családodnak, ÉS mindezek mellett nem rettensz vissza attól, hogy némi erőfeszítést is kell tenned az ügy érdekében, AKKOR keress fel bizalommal! Segítek.

   

   

  Részletek

  Az Aktívan Fittülök Élettájoló Mentorprogram menetrendje általában a következő:

  1. kapcsolatfelvételt követően időpont egyeztetés ingyenes, félórás előzetes konzultációra.

  Elmondod, miért jelenkeztél, mik a céljaid, én pedig tájékoztatlak problémád megoldásának lehetőségéről, és megmondom neked, hogy van-e mód közös munkára. Ha ezt követően érdekel a lehetőség, akkor tovább is lépünk!

   

  2. egyhetes táplálkozási és mozgási napló vezetése – teljesen őszintén.

  Ez a napló már önmagában is felhívja a figyelmedet, hogy mi az, amit biztosan hibásan csinálsz. A napló alapján meg tudom állapítani, hol tudunk változtatni az étrendeden, no meg a napi mozgásaidon, hogy ne legyen túl drasztikus a változtatás, illetve könnyen tudd azokat étrendedbe és életedbe illeszteni, lépésről lépésre. Egy 50 perces konzultációt követően eldöntheted, hogy szeretnéd-e folytatni a programot, vagy megelégszel az instant tanácsaimmal. Ez esetben a konzultációnak előzetesen ismertetett díja van, ha viszont a Háromhónapos Életmódváltó Mentorprogram mellett döntesz (nagyon bölcsen), akkor ajándékba adom!

  3. A közös reális cél kitűzése, a szerződés aláírása.

  Ennek lényege, hogy vállalod, hogy az útmutatásaim szerint jársz el, én pedig vállalom, hogy végig melletted leszek utadon. Ez garantálja, hogy sikeres lesz az együttműködésünk.

  Első alkalom esetén mérések (önállóan): körméretek (cm), testtömeg (kg), vérnyomás, pulzus, testtömeg-összetétel-számítás (megadott link alapján).

  Ajánlott, hogy elmenj a háziorvosodhoz, és beutalót kérj teljes vérképre, melyet ajánlott a már teljesen rögzült életmód szokások bevezetése után egy évvel megismételni. Ez jó visszajelzés, hogy pozitív irányban történt változás állapotodban.

  FONTOS!!! Amennyiben a program mellett döntesz, nem foglak eltiltani semmitől sem! Ehetsz pörköltet, csokit, ihatsz sört -de a fogyasztás körülményeit útmutatásom szerint kell, hogy betartsad.

  4. A heti rendszerességű konzultációk során átbeszéljük, hol tartasz, és felteheted összes felmerülő kérdésedet.

  Lépésről lépésre haladunk előre az újabb szokásokkal, az alábbiak szerint:

  ALAPOZD MEG MAGAD! Készülj fel a fittségre – vitalizáld önmagad!

  1. modul: Idd magad egészségesre!
  2. modul: Olajozd be ízületeidet!
  3. modul: Indíts enzimekkel! (1. rögzül)
  4.modul: Ébreszd fel magad! (2. rögzül)

  EGYÉL JÓL, HASZNÁLD IZMAID! A helyes táplálkozás és a fizikai fittség alapjai

  5. modul: Eddz saját magaddal! (3. rögzül)
  6. modul: Zárd az ablakot! (4. rögzül)
  7. modul: Nyúljanak az izmok! (5. rögzül)
  8. modul: Egyél szuperételeket! (6. rögzül)

  TÖLTŐDJ MENTÁLISAN, FINOMHANGOLJ! A kiegyensúlyozottság elérése, megtartása és további fejlődés

  9. modul: A láb mindig kéznél van! (7. rögzül)
  10. modul: Végezz agytakarítást! (8. rögzül)
  11. modul: Szedd a vitaminokat! (9. rögzül)
  12. modul: Fürödj meg az erdőben! (10. rögzül)

  Ha követed az útmutatásaimat, ez idő alatt kialakítasz már annyi egészség-szokást, hogy onnét kezdve már saját magad is úgy tudod irányítani egészségtudatos életedet, ahogy neked tetszik és fekszik – anélkül, hogy zsákutcákba tévednél, vagy elvesztenéd a fonalat. A végén már örömmel foglak utadra bocsátani, de ha még igényled, természetesen továbbra is tudok segíteni személyes fejlődésedben!

  Amit nyújtani fogok neked: több mint harminc év tudatos életmód tapasztalatainak csokra hiteles szakembertől, jó szokások kialakítása, étkezési menetrended megtervezése és napi rutinodhoz szabása, receptek, személyre szabott edzés- vagy mozgástervek, meditatív technikák elsajátítása, life hackek, és igen, a csalások megismerése (hol, mikor, mennyit és legfőképpen hogyan lehet „bűnözni” – mert lehet! :)). A program időtartam alatt (és azt követően is) bátran kérhetsz telefonos segítséget, de e-mailban is válaszolok kérdéseidre.

  Készen állsz a változásra?

   

  Akkor hajrá, jelentkezz bátran!

   

  Kérdésed van? Írj!

  Ha bármelyik szolgáltatásom felkeltette érdeklődésed, kérdéseid vannak velük kapcsolatban, akkor kérlek, kérdezz bátran!

  Rólam mondták

  Abonyi András PhD
  Okleveles környezetkutató, Ökológiai Kutatóközpont

  “Kedves B oldalt karistoló férfitársak (hosszúkávéposzt),

  Ritkán ajánlok, most mégis megteszem, ugyanis sok középkorú(sodó) ismerősöm lehet hasonló helyzetben, valamint az Aktívan Fittülök program kitalálója és vezetője, Horváth-Szováti György messzemenően megérdemli a támogatást.

  35+ környékén sokan ülő munkát végzünk, a hosszú ülések között rohangálunk, öröm ha mindenki aludt (valamennyit), evett (sokszor rendszertelenül), eljutott ahová kell, közben még GDP-t is sikerült termelni. Nem figyelünk oda és azt sem tudjuk, hogy mire kell pontosan odafigyelni. Ennek közvetlen velejárója, hogy az ízületek kezdenek fájni, néha beáll a derék, néha hetekig küzdünk vele, az apapocak is befigyel, enervált az ember, valamint járulékos mindenféle.

  Horváth-Szováti György tud segíteni egy olyan programmal, ami nem borítja fel azt az életet amit élsz. Pontosabban, tudsz bele egy olyan rendszert vinni, ami segít fenntartani azt az életet, amit te élsz. Leszögezem, hogy tovább eheted ugyan azt amit eddig (maximum nem akkor, vagy úgy ahogyan eddig), de ez a program nem, illetve nem csak a táplálkozásról szól. Tudja és át tudja adni, hogy mik azok a sarkalatos pontok amikre figyelni kell, hogyan rendszerezd a napod, és mik azok az új szokások amik beépítésével el fogod kerülni a fentebb említett bajokat.

  Nálam nem volt cél, de az első 3 hét alatt leadtam 5 kilót, a program kezdete óta (jobbára csak az alapszokások beépítésével) nem állt be a derekam, mozognak az ízületeim, könnyebb elaludni és felkelni. Nekem már ezekért megérte.”

  Czetin Tamás
  Műszaki igazgató, VELUX

  “Régóta érlelődött bennem, hogy az életkorom előrehaladtával valamiféle változást vigyek az életembe az egészségesebb életmód felé.

  Az elhatározást tudat alatt és tudatosan is különböző, a témába vágó cikkek, ismeretanyagok olvasgatása követte, de hamar ráébredtem, hogy könnyen el lehet veszni az infó rengetegben.

  Alapvető műszaki beállítottságommal mindenképp valami rendszert kerestem, hogy értsem és megértsem mi miért, hogyan történik a táplálkozás, mozgás és a szokások összefüggéseiben.

  Ekkor akadtam rá az Élettájoló program ajánlatára. Gyurit régóta ismerem, mérnökként kollégák voltunk, tudtam, hogy alapos felkészültséggel rendelkezik a témában.

  Nem csalódtam! A heti online előadások és személyes konzultációk során 12 hét alatt 12 témakörben átfogó ismeretanyagot kaptam az emberi szervezet alapvető működéséről, szükségleteiről.

  Az alap összefüggések magyarázata mellett sorra vettük azokat a szokásokat, melyek elsajátítása nagyban meghatározza a mindennapi jó közérzetet, egyensúlyba hozza és energiával tölti fel a testet/leket.

  A szokások bevezetésével testsúlyom normalizálódott, amatőr futás teljesítményemben mérhető javulást látok, energikusabbnak érzem magam.

  Hazudnék, ha azt mondanám egyszerű 12 szokást bevezetni, megtartani. Nem, nem az! Viszont most már tudom, hogy mi kell hozzá! Innét már csak rajtam múlik – hajrá!” 

  Völgyi Balázs
  Programmenedzser, Esterhazy 

  “Gyuri élete a mai 40-es férfiak életét tükrözi.

  Egy élet megismert magasságokkal, de mélységekkel is már. Tudja, hogyan kell kimászni belőle, és minden nap reménykedve indulni a Napfelkeltével. Elmegy a határokig, de csak azért, mert tudja hogyan kell visszajönni onnan. Azután nem vonja meg magától az időt és felfrissíteni a testet és ezzel a szellemet is.

  Praktikái betonbiztosak és szerethetőek, tele élettel, környezetünk sivársága ellenére is-  és bizony ez az örömélmény akár egy jól  végzett plank gyakorlattal vagy éppen egy vöröslencsés palacsinta elkészítéséből megtanulható.

  Jó tanácsadó! És szerencse van még mit tanulni Tőle! Hívjad! Ő felveszi! Új élmények várnak!”