Személyre szabott életmód tanácsadás

é 

Húszas éveim derekán váltottam életmódot. No, nem nagyon volt drasztikus a váltás, hiszen addig is odafigyeltem az egészségemre, viszont volt egy egészségügyi problémám, amit a növényi alapű étrend segítségével tudtam tünetmentessé tenni. A folyamatnak egyéb pozitív hozadékai is voltak, és annyira fellelkesedtem, hogy elhatároztam, továbbadom, amit megtapasztaltam.

Hogy hivatalosan is tudjam ez tenni, elvégeztem egy felsőfokú Életmód tanácsadó és terapeuta-képzést az akkori Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában. Mivel úgy ítéltem meg, hogy nagyon fiatalon komolytalan életmód tanácsokat osztogatni (mégis, mire fel..?), vártam vele egy kicsit, hogy az idő igazolja életmódomat, no meg gyűjtsek némi tapasztalatot.

A helyzet az, hogy az elmúlt években rengeteget olvastam, kipróbáltam számos olyan módszert, ami az egészséget hivatott fejleszteni, de egyre inkább úgy látom, hogy minél többet tanulok és tapasztalok, annál inkább belátom, mennyi mindent nem tudok még…
Ezt vállalom! Nem osztogatok légből kapott tanácsokat, ellenben nemcsak mondom, hanem élem is azt, amit tanítok – szem előtt tartva, hogy a testi-lelki-szellemi fittség nem maga a cél, hanem csupán eszköz földi pályánk értelmes, emberhez méltó megéléséhez.

Megtapasztaltam, hogy az életmód megváltoztatással jobb életminőséget lehet elérni, és ez nem feltétlenül költséges dolog, sőt! Vallom, hogy rossz szokásainkat le lehet vetkőzni, és le lehet őket cserélni jó egészség-szokásokra. Hiszem, hogy a nagy változások a fejünkben kezdődnek és dőlnek el, végül, de nem utolsósorban (Muhammad Ali után szabadon) vallom:

„… A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” 
  • Nem gondolom, hogy mindenkinek egyforma tanácsra van szüksége.
  • Nem állítom, hogy birtokában vagyok az egy és egyetemes igazságnak.
  • Nem árulok semmilyen csodaterméket, nem léptetek be senkit semmilyen hálózatba – ezt meghagyom másnak.
  • Nem kívánok ráerőltetni senkire semmit, ami neki nem szimpatikus vagy nem való, legyen szó étrendről, mozgásról, illetve egyéb testi-lelki egészséget megőrző gyakorlatról.
HA életmódot váltanál, DE 
  • nem tudod, hogyan kezdj hozzá,
  • eltévedtél a táplálkozási irányzatok útvesztőjében,
  • nem segített a mindenre gyógyírt ígérő csodatermék,
  • úgy érzed, túlzsúfolt napjaidba nem tudod beilleszteni a minimális testmozgást sem – pedig egyrészt tudod jól, hogy kéne, másrészt meg be lehet,
  • nem csupán fizikálisan, de mentálisan is jobb egészséget szeretnél magadnak,ÉS mindezek mellett nem rettensz vissza attól, hogy némi erőfeszítést is kell tenned az ügy érdekében, AKKOR keress fel bizalommal!

Segítek.

Részletek

 

A személyre szabott életmód tanácsadás több alkalmat igénylő folyamat, mely történhet személyesen vagy online módon. A menetrend általában a következő: kapcsolatfelvétel, egyhetes táplálkozási és mozgási napló vezetése – teljesen őszintén. Ez a napló már önmagában is felhívja a figyelmedet, hogy mi az, amit biztosan hibásan csinálsz. A napló alapján meg tudom állapítani, hol tudunk változtatni az étrendeden, no meg a napi mozgásaidon, hogy ne legyen túl drasztikus a változtatás, illetve könnyen tudd azokat étrendedbe és életedbe illeszteni, lépésről lépésre.

Ezek után kitűzzük a közös és reális célt, majd képletesen aláírjuk a szerződést, melynek lényege, hogy vállalod, hogy az útmutatásaim szerint jársz el, én pedig vállalom, hogy végig melletted leszek utadon. Ez garantálja, hogy sikeres lesz az együttműködésünk.

Az első konzultáció után egy héttel lesz a második, majd a következők 2 hét, 3 hét, 4 hét, 6 hét, 2 hónap múltán. Ez összesen hét, egymásra épülő alkalom, 24 hét (gyakorlatilag fél év) időtartamban, mely során egyre hosszabbak lesznek az önállóan menedzselt szakaszok. Ha követed az útmutatásaimat, ez idő alatt kialakítasz már annyi egészség-szokást, hogy onnét kezdve már saját magad is úgy tudod irányítani egészségtudatos életedet, ahogy neked tetszik és fekszik – anélkül, hogy zsákutcákba tévednél, vagy elvesztenéd a fonalat. A végén már örömmel foglak utadra bocsátani, de ha még igényled, természetesen továbbra is tudok segíteni – ám, ahogy azt őszintén remélem, valószínűleg nagy szükséged nem lesz már rám!

Tapasztalataim szerint annak, hogy egy órára találkozunk, nincsen sok értelme, maximum inspirációkat kaphatsz, aztán meg a hibásan megjegyzett félinformációkkal jól-rosszul boldogulva valószínűleg csalódni fogsz, de átütő eredményt a legjobb esetben sem fogsz tudni elérni. Kérlek, csak abban az esetben jelentkezz, ha nem csupán kampányszerű fogyókúrába akarsz fogni, hanem komolyan gondolod az életmód-váltást, vállalva a fent ismertetett hét alkalmas menetrendet, ami a sikeres életmód-váltás záloga. Megértésedet köszönöm!

A konzultációk szép idő esetén a Természetben zajlanak, egy kellemes tempójú séta közben. Ez egyrészt segíti a bizalom megteremtését, másrészt gyógyít, feltöltő hatással bír, nem utolsósorban meg is mozgat!

A szolgáltatás díja

Az első konzultáció időtartama 90 perc, ennek díja 9.000,- Ft, a továbbiaké pedig 60 perc, melynek díja 6.500,- Ft.
A hét, fél év időtartamot átfogó alkalom ára így összesen 48.000,- Ft. Amennyiben mégis szükséged volna a 90 perces konzultációkra, azoknak az ára szintén 9.000,- Ft. Jó hír, hogy az erdei konzultációk díjtétele 90 percre szintén 6.500,-Ft!

Amit kapsz a pénzedért: több mint negyedszázad tudatos életmód tapasztalatainak csokra hiteles szakembertől, jó szokások kialakítása, étkezési menetrended megtervezése és napi rutinodhoz szabása, receptek, személyre szabott edzés- vagy mozgástervek, meditatív technikák elsajátítása, life hackek, és igen, a csalások megismerése (hol, mikor, mennyit és legfőképpen hogyan lehet „bűnözni” – mert lehet! 🙂). A fél év időtartam alatt (és azt követően is) bátran kérhetsz telefonos segítséget, de e-mailban is válaszolok kérdéseidre. Érdekel? Akkor hajrá, jelentkezz bátran! 🙂

Kérdésed van? Írj!

Ha bármelyik szolgáltatásom felkeltette érdeklődésed, kérdéseid vannak velük kapcsolatban, akkor kérlek, kérdezz bátran!